Vendégtájékoztató
Minden ami a szolgáltatásainkról tudható.

Vendégtájékoztató

Kedves Vendégünk!

Örömünkre szolgál, hogy a Manzard Panziót választotta. Célunk, hogy az itt tartózkodása alatt minél magasabb színvonalú kiszolgálásban részesítsük. Ezért összeállítottunk egy A-Z Vendégtájékoztatót, ami minden fontos információt tartalmaz, amire szüksége lehet. Amennyiben nem találta meg minden kérdésére a választ, a recepción készséggel állunk rendelkezésére. Bízunk benne, hogy az itt eltöltött ideje zavartalan lesz, és megelégedve, feltöltődve távozik tőlünk.

 

Ágy

Egyszemélyes ágy mérete: 90 cm x 200 cm. Kétszemélyes ágy mérete (két ágy hézagmentes összerögzítésével): 180 cm x 200 cm. A korszerű, 13cm vastagságú matracok antiallergén matracvédővel bevontak. A matracvédőket rendszeresen magas hőmérsékleten mossuk, fertőtlenítjük. Ágyazási kívánságukat kérjük megrendeléskor jelezzék. (Alapeseti ágyazás: ikerágy.)

Babaágyat 0-3 éves gyermek részére (előzetes igény-bejelentés esetén) térítésmentesen bekészítünk.

 

Ágyneműcsere, napi takarítás

Napi takarítás alkalmával az elfogyott bekészítéseket pótoljuk, a törölközőket szükség, vagy kívánság esetén cseréljük. Az ágyneműket hetente kétszer cseréjük. Kérésre, térítés ellenében, naponta tiszta ágyneműt biztosítunk. Igényét kérjük jelezze a recepción!

 

Babaágy

 0-3 éves gyermekekkel érkező vendégeinknek előzetes rendelésre térítésmentesen babaágyat tudunk biztosítani.

 

Bank és hitelkártya elfogadás

Recepciónkon MasterCard, MasterCard Electron, VISA, VISA Electron, és AMEX bankkártyákat fogadunk el.

 

Bejelentkezés

Az érkezés napján 14 és 21 óra között. 21-07 óra közötti bejelentkezésre is van mód, de ehhez előzetes bejelentést kérünk.

 

Kijelentkezés

Kijelentkezés az elutazás napján 11:00 óráig.

 

Cipőtisztítás

Cipőtisztító a recepció előtti lobbyban a kijárat előtt található.

 

Csomagmegőrzés

Korai érkezése esetén biztonságosan lezárt csomagjait a szoba elfoglalásáig, kijelentkezést követően aznap 21 óráig térítésmentesen megőrizzük. Kérésével forduljon a recepcióhoz!

 

Dohányzás

A panzió minden szobájában és zárt tereiben tilos a dohányzás. Dohányozni csak az udvaron, teraszon szabad. Szobai dohányzás (az ablakban, vagy fürdőszobában is) esetén extra takarítás, szagmentesítés miatt 100 EUR (vagy annak megfelelő HUF) költségtérítést kell fizetni.

 

Esernyő

Esernyők a kijárat melletti esernyőtartóból kölcsönözhetők.

 

Elektromos áram

Panziónkban az elektromos áram 220V/50Hz. Külföldi vendégeink részére, külön kérésre nemzetközi használatra alkalmas adaptert biztosítunk. Az adapterek letét ellenében igényelhetők a recepción.

 

Éjjeli szekrény

Minden ágyhoz egy éjjeliszekrény tartozik.

 

Értéktárgyak

A szálloda csak a központi értékmegőrzőben elhelyezett értéktárgyakért vállal felelősséget.

 

Fénymásolás, nyomtatás, szkennelés

A recepción lehetőség van iratok másolására, szkennelésére, elektronikusan átküldött dokumentumok kinyomtatására. (pl.: repülőjegyek, beszállókártyák) Ezen szolgáltatásunk 5 oldal nyomtatásáig térítésmentes.

 

Fizetési módok

A fizetés történhet a recepción készpénzzel (HUF, EUR, USD) vagy bankkártyával, esetenként átutalással. A Forintösszeg kiszámítása az aktuálisan érvényes napi MNB középárfolyam alapján történik. SZÉP-kártyát nem tudunk elfogadni.

 

Függöny

Minden nem tetőtéri szobában fényáteresztő és sötétítő függöny, a tetőtéri szobákban sötétítő roló van.

 

Fürdőszoba

Panziónk minden fürdőszobájában WC-kagyló, mosdókagyló, zuhanykabin, vagy kád, piperepolc, tükör megfelelő világítással, fedett konnektor, rögzített hajszárító, és szemetes van. A fürdőszobák törölközőtartóval, személyenként 1-1 db kéztörlővel és 70 x 140 cm-es fürdőlepedővel, egy mosható kilépővel, fogmosó poharakkal, tartalék WC papírtartóval ellátottak. Minden fürdőszobában elszívó berendezés üzemel, vagy ablakkal rendelkezik.

 

Fűtés

Szobák fűtése padlófűtéssel, szobánkénti termosztát-szabályozóval kialakítottak.

 

Hajszárító

A hajszárító a fürdőszobában a falra szerelve található.

 

Háziállatok

Vendégeink nyugalma és esetleges allergiája miatt háziállatot sem a szobákban, sem a kertben nem fogadunk. (ketrecben sem)

 

Információs anyagok

Térképet, program-ajánlókat, prospektusokat a recepción és a lobbyban talál. Szükség esetén kérje a recepció segítségét.

 

Internet hozzáférés (WiFi)

A közösségi terekben és a panzió szobáiban ingyenes, nagysebességű vezeték nélküli internet hozzáférést biztosítunk. Minden MANZARD nevű kapcsolódási pont ugyanazon jelszóval használható, melyről recepciónkon tájékozódhat. 

 

Íróasztal

Minden szobában íróasztal található megfelelő világítással, székkel.

 

Kamerarendszer

Vendégeink biztonsága érdekében panziónk közösségi tereiben, a folyosókon kamerás megfigyelő rendszer működik.

 

Kulturális programok

Érdeklődésének megfelelően, szállodánk recepciója készséggel ajánlja a város és a régió kulturális rendezvényeit, látnivalóit, felvilágosítást ad a városi közlekedésről. Prospektusokat, programfüzeteket a recepción és annak előterében találja.

 

Légkondicionálás

A szobákban, és a lobby-ban inverteres klíma berendezés üzemel. Amennyiben működtetésével kapcsolatban kérdése van, kérjük, jelezze a recepción!

 

Lobby

A lobby asztalokkal, fotelekkel, művészi bőrképekkel berendezett, dekorált. Itt található egy egészalakos bőr-tükör, valamint esernyőtartóban a kölcsön-esernyők, vitrin vásárolható emléktárgyakkal, fali tartó képeslapokkal.

 

Minibár

Minden szobában minibár üzemel. Árlista a hűtő ajtaján található. A hűtő minibárként üzemel, ezért kérjük, ne pakolja ki! Ha nagyobb mennyiségű ételt, vagy jégakkut kíván hűteni, kérjen segítséget a recepción, minden tőlünk telhetőt megteszünk kérése teljesítése érdekében.

 

Mosás

Alsó és felső ruházat mosását (vegyi tisztítást nem!), szárítását térítés ellenében egy napos határidővel vállaljuk.

 

Nyilvános telefon

A szobákban lévő telefon a panzión belüli kapcsolattartást szolgálja (Recepció: 130). Kimenő városi hívások (emeltdíjas hívások kivételével) költségmentesen a recepcióról indíthatók. Igénybevételi szándékát kérjük, jelezze recepciósunknak!

 

Parkolás

Panziónk zárt kertjében 11 parkolóhely áll rendelkezésre térítés ellenében vendégeink személygépkocsijának elhelyezésére. Ezen szolgáltatás előre nem rendelhető, kizárólag bejelentkezéskor igényelhető. Kijelölés az igénylés sorrendjében, a készlet erejéig. (Az utcai parkolás munkanapokon 08-18 között díjköteles. Egyszerre maximum 3 óra fizethető)

 

Paplan

Évszaknak megfelelő paplan, található az ágyakon. Plusz takaró a ruhás szekrényben bekészítve.

 

Párna

Vendégeink részére minden szobában, személyenként 1 db antiallergén párna található higiénikus párnavédőben. Kérésére további párnát biztosítunk.

 

Rádió

A szállodai televízió készülékeinken keresztül 4 rádióállomást is hallgathatnak.

 

Recepció

Különálló recepciós pult a vendégek fogadására.

 

Recepció szolgálat

A recepció 07-21 között jelen lévő recepcióssal, éjszaka 21-07 között helyszíni ügyelettel üzemel. A vendégek ebben az időszakban kívánság szerint egyéni kapukóddal mozoghatnak. Szükség esetén kulcs-boxot biztosítunk. A panzió elhagyásakor kérjük a szobakulcsot minden esetben adják le a recepción, vagy helyezzék azt az előzetesen igényelt kulcs-boxba. (Ha kiviszik a szobakulcsot, és elveszítik, költségtérítésként 150,- EURO-kell fizetni.) A recepció telefonon a nap 24 órájában elérhető.

A recepció személyzete a magyar nyelv mellett angol, német, esetenként olasz, francia, orosz, ukrán nyelven, de legalább két idegen nyelven beszél.

 

Reggeli

Reggeliző-teremben igényes (meleg és hideg ételekkel, italokkal) büfé reggelivel állunk 07:00 és 10:00 között vendégeink rendelkezésére. A reggeliző-terem bejárata a lobbyból nyílik. A terem bejáratánál kézfertőtlenítő-adagoló van felszerelve, melyet belépéskor kérünk használni.

 

Ruhásszekrény, vállfa, ruhaakasztó, bőröndtartó

Minden szobában megfelelő méretű ruhásszekrény, (polcokkal fehérnemű részére, megfelelő mennyiségű egységes vállfával, bőröndtartóval), és falra szerelt ruhaakasztó található.

 

Szabad konnektor

A szobákban az ágy mellett és az íróasztalnál szabad konnektorok találhatóak. A konnektorokba tűzvédelmi okból nagyfogyasztó nem csatlakoztatható. (pl.: hősugárzó, rezsó, vasaló)

 

Szállodai honlap

Szállodánk honlapja https://www.manzardpanzio.hu 

A honlapon foglalási lehetőség és részletes vendégtájékoztató található.

 

 Széf

Szobáink széffel felszereltek. A kulcsos széfhez tartozó kulcs letét ellenében a recepción kérhető. Az elektromos széfek használati utasítása a széfeknél található. Távozáskor kérjük hagyja nyitva. A széf használata térítésmentes, de a kulcs ellenében letétet kérünk.

 

Szobafelszerelés

A szobákban öltözőtükör, papírkosár, éjjeli szekrények, éjjeli lámpák, íróasztal székkel, világítással, kisasztal karosszékekkel, szobaszéf, fali ruhaakasztók, egyénileg vezérelhető inverteres klímaberendezés, az íróasztalon 2 db üvegpohár van a minibárból kivett italok fogyasztásához. Minden szobához tartozik fürdőszoba. Az Íróasztal polcán a háromnyelvű (magyar, német, angol) Biblia „Újszövetség” kötet egy példányát találja.

 

Szobasötétítés

A szobákban elhúzható sötétítő függöny, vagy sötétítő-roló van.

 

Szobavilágítás

Minden szobában megfelelő mennyezeti világítás, éjjeli lámpa, íróasztali lámpa van. A szobai világítás az ágy feletti kapcsolókkal is vezérelhető. A szoba elhagyásakor a világítást vezérlő kártya kivételekor minden világítás lekapcsol, de a minibár-hűtő és a klíma tovább üzemel.

 

Szobatakarítás

A szobák napi takarítása 08:00–14:00 között történik. Egyéni kérését, kérjük jelezze a recepción.

 

Talált tárgyak:

Mindet megteszünk annak érdekében, hogy az Önnek fontos, de nálunk felejtett értéktárgyait biztonságban megőrizzük Önnek! Kérjük, szobaszám, név és az itt töltött időszak megjelölésével érdeklődjön e-mailben az itt felejtett tárgyról. info@manzardpanzio.hu A tárgyakat és ruhaneműket 3 hónapig őrzünk meg.

 

Tisztálkodási szerek

Vendégeink különböző tisztálkodási szereket (szappant, tusfürdőt az adagolókban) higiéniai zacskót, WC papírt és tartalék WC papírt találnak a fürdőszobában.

Külön térítés ellenében fogkefe, fogkrém és egyszer használatos borotva igényelhető a recepción.

 

Törölköző

A fürdőszobák személyenként egy kéztörlővel és egy 70x140cm-es fürdőlepedővel, valamint egy mosható kilépővel felszereltek.

 

Törölközőcsere

A törölközőket szükség, vagy kérés estén, akár naponta cseréljük. Igényét, kérjük jelezze a törölköző padlóra helyezésével.

 

Televízió

A szobákban korszerű, színes, LED televíziók találhatóak. TV-távirányítót a szobákban találja, távozáskor, kérjük hagyja azt a szobában.

 

Kert

A Panzió kertjében, a nyári időszakban napkollektorral fűtött, 5x10 méteres fürdőmedence, zárt és nyitott (de fedett) terasz székekkel és asztalokkal, kerti ülőgarnitúra, kültéri tornagépek, hintaágyak, napozóágyak, kérésre játékok (labdák, tollaslabda, kosárlabda, petang-golyók) állnak vendégeink rendelkezésére. Medencezárás 21 órakor. A medence nap közbeni nyitva tartása időjárásfüggő. Eső, heves szél, vagy várható vihar esetén a medencefedést nem nyitjuk ki, illetve bezárjuk. A medencehasználathoz külön színes fürdőlepedőt biztosítunk. (1 db/fő/nap) Kérjük a fehér szobai fürdőlepedőt ne hozzák a kertbe, illetve a színes törölközőt ne vigyék be a szobába. Medencehasználati szabályok a kertben (12 nyelven) megtekinthetők. A medencét 0-3 éves gyermek nem, 4-14 éves gyermek csak szülői felügyelettel a szülő felelősségére, felnőtt saját felelősségére használhatja. A tornagépekre ugyanezen szabályok érvényesek. Üvegpoharat a kertbe, vagy a medencéhez vinni TILOS! Kérjük ezen szabályokat betartani.

 

Ülőalkalmatosság a szobákban

A szobák íróasztallal, hozzá való székkel, kis asztallal, és karosszékekkel bútorozattak.

 

Vállfa

Megfelelő számú egységes vállfa található a szobák ruhásszekrényében.

 

Vendégészrevételek

Kérjük, minden észrevételét jelezze, mert ezzel segíti a munkánkat!

Észrevételeit közölheti személyesen a recepción, elutazás után e-mailben, közösségi oldalunkon vagy az elektronikus partnereink felületein. A legcélravezetőbb azonban, ha személyesen, azonnal jelzi, ha gondja van valamely szolgáltatásunkkal, valami nem megfelelően vagy nem működik, mert akkor azonnal orvosolhatjuk a problémát. Minden észrevételt köszönünk.

 

Vendégpanasz kezelés

Vendégpanasz kezeléséről részletes információ a recepción elérhető.

 

 Vészkijárat

Kérjük, ellenőrizze az Ön szobájában, a szobaajtón található emeleti alaprajzot, melyen jelöltük az aktuális menekülő útvonalat.

 

Víz

A csapból folyó vezetékes víz iható.

 

WiFi

Az ingyenes vezeték nélküli internet minden szobában, a közösségi terekben és a teraszon is elérhető. Kérje a recepciós kolléga segítségét a kapcsolódáshoz. Minden MANZARD nevű kapcsolódási pont ugyanazon jelszóval használható, melyről recepciónkon tájékozódhat.

 

Egyéb térítésmentes szolgáltatásaink:

- Szobák rendszeres, a reggeliző terem napi ózonos fertőtlenítése.

- Női vendégeink számára higiéniai zacskók fürdőszobában való bekészítése tartóban.

- Háromnyelvű (magyar, német, angol) Biblia „Újszövetség” kötet elhelyezése minden szobában.

- Étel rendelése vendég részére külső étteremtől futár-kiszállítással.

- Belépők, programjegyek árusítása.

- Taxi rendelés.

- Orvosi, vagy műszaki segítség elérésének segítése.

- Nem vényköteles gyógyszerrel való segítségnyújtás az orvosi ellátásig. (pl. fájdalomcsillapító, lázcsillapító, fertőtlenítőszer, kötszer, stb.)

- Ajándéktárgyak értékesítése.

- Felbélyegzett képeslapok postai feladása.

- A panzióban felejtett érték- és ruhatárgyak vendég részére való megküldése (postaköltség térítés ellenében)

- A vendég mobiltelefonjához tartozó töltő hiányában, ha lehetőség van rá, segítünk a telefon feltöltésében.

 

Jó pihenést és kellemes időtöltést kívánunk!